Universitatea din Bucuresti

Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania. in cei 147 de ani de existenta, ea a ajuns sa aiba un solid prestigiu national si international. in toate marile domenii ale activitatii academice si stiintifice s-au afirmat scoli de renume. Multi dintre absolventii Universitatii s-au afirmat ca personalitati de seama: profesori si cercetatori la majoritatea marilor universitati ale lumii, membrii ai Academiei Romane si ai unor academii din alte tari, scriitori, politicieni (parlamentari, ministri, prim-ministri, presedinti), diplomati etc.

in mod obisnuit, in tara si in strainatate, Universitatea din Bucuresti este considerata cea mai importanta institutie de invatamant, cercetare si cultura din Romania. Numeroasele generatii de studenti si profesori au reusit sa impuna Universitatea noastra ca una din institutiile de referinta pentru intreaga societate romaneasca, fiind prima institutie romaneasca existenta in primele 600 de universitati din lume. Sondajul efectuat in 2007 de cunoscuta publicatie “The Times Higher Education Supplement”, plasa institutia noastra academica intre primele 500 ale lumii, fiind singura universitate din tara prezenta in acest top international de prestigiu (pozitia Universitatii din Bucuresti in alte rankinguri).

Universitatea din Bucuresti ofera numeroase programe de studii, la toate nivelurile si formele de pregatire universitara: 84 programe de licenta (invatamant la zi), 18 specializari de invatamant deschis la distanta, 170 programe de masterat (invatamant la distanta), peste 50 programe de doctorat, programe de inalte studii postuniversitare, programe de reconversie profesionala si de perfectionare. Toate programele oferite sunt acreditate sau autorizate. Universitatea din Bucuresti organizeaza si programul de masterat TIFFIN EMBA.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>